PONDELOK:     Pol.:    Brokolicový krém s pečeným petržlenom

                        Hl.1:    Krupoto so zeleninou a fazuľou mungo, šalát z kyslej kapusty a jabĺk (1,12)

                        Hl.2:    Hubový paprikáš s hráškovou ryžou, mrkvový šalát

 

UTOROK       Pol:     Cviklovo-zeleninová polievka

                        Hl.1:    Cviklový šalát s vegánskou majonézou, fazuľovo-pohánkové fašírky (6)

                        Hl.2:    Prívarok z tekvice s kôprom a grilovaným tempehom marinovaným v jemne pikantnej marináde

 

STREDA        Pol.:    Tekvicový krém s cesnakovou cuketou

                        Hl.1:    Špaldové pirohy s plnkou z tekvice hokkaido, praženou cibuľou a sójovým jogurtom (1,6)

                        Hl.2:    Zeleninový guláš so sušenými hubami a kváskovým chlebom

 

ŠTVRTOK     Pol.:    Karfiolový krém so slnečnicovými semiačkami

                        Hl.1:    Paradajková biela fazuľa so zelerovou ryžou, šalát z kalerábu, reďkovky a kôpru (9)

                        Hl.2:    Penne alla arrabiata, jemne pikantné, vegánsky syr (6,8)

 

PIATOK         Pol.:    Polievka zo sušených húb a zeleniny

                        Hl.1:    Pohánková kaša s fazuľovými strukmi na cesnaku a cibuli, volské oko (3)

                        Hl.2:    Cuketové fašírky, pučená zelenina na cibuľke s bylinkami, sójové acidko (6)  

 

Bezplatnú členskú kartu plnú výhod vám vystavíme na počkanie. CENA: 5,30€ s členskou kartou, 5,80€ bez členskej karty.

O TOMTO MENU

Menu č. 1 sme navrhli podľa piatich elementov. Každý deň obsahuje iný element, ktorý kombináciou chute, farby a vybraných surovín priamo podporuje a vitalizuje v tele daný typ orgánov. Vašou výzvou bude trpezlivo deň po dni papkať menu v Halmi, čo bude mať z dlhodobého hľadiska blahodárne až harmonizujúce účinky na vaše telo a myseľ.

Menu č. 2 je naše tradičné Halmi menu na ktoré ste u nás boli zvyknutí. Samozrejme ostáva vegánske a bezlepkové. Optimálne zloženie taniera by malo zastupovať všetky chute a to kyslú, horkú, sladkú, pikantnú a mierne slanú, pri dbaní na sezónnosť potravín. Vtedy sú uspokojené všetky chuťové zmysly, po dojedení nemáme na nič chuť a to je už skoro dokonalý stav.

Stolovanie v Číne je rozmanité a každý si intuitívne na stole nájde to čo potrebuje. Sú tam zastúpené všetky chute, druhy potravín a spôsoby varenia. Nemusíme nasledovať iný národ, ale môžeme sa inšpirovať. Aj naši predkovia to vedeli, len to neprepracovali tak dôkladne ako aziati. Prajeme vám veľa Sily a mnoho správnych rozhodnutí na Vašej Ceste /TAO/ za zdravím, šťastím, spokojnosťou a bohatstvom.

Čínsku časť menu podľa Piatich elementov pre vás pripravil Lukáš Hlúbik, odborník na čínsku medicínu.

Zoznam alergénov:
1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridne odrody)
2. Kôrovce a výrobky z nich
3. Vajcia a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Arašidy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich
7. Mlieko a výrobky z neho
8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich
9. Zeler a výrobky z neho
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sezamové semená a výrobky z nich
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l
13. Vlčí bob a výrobky z neho
14. Mäkkýše a výrobky z nich

— Nájdi nás aj na —
Facebook Instagram