PONDELOK (15.10.2018)

Polievka: Zeleninová polievka s karfiolom a petržlenovým olejom 
Hlavné jedlo 1: Segedínsky guláš so zemiakovo-špaldovým knedlíkom (alergény: 1,3,6,12)
Hlavné jedlo 2: Pečený petržlen s cviklou, tymiánom a hrachovým pyré

UTOROK  (16.10.2018)

Polievka: Polievka z polenty s mrkvovým čipsom (alergény: 6)
Hlavné jedlo 1: Zaprávaná červená fazuľa s pohánkou, marojánom, mrkvovými čipsami
 a pohánkovým posúchom (alergény: 6)
Hlavné jedlo 2: Cícerové čili s pečenými batatmi a dusenou ryžou

STREDA (17.10.2018)

Polievka: Hrachový krém s marinovanou cuketou v sójovej omáčke (alergény: 6)
Hlavné jedlo 1: Ryža s hrozienkami, kurkumou, blanšírovaným feniklom a hokaido tekvicou 
(alergény: 12)
Hlavné jedlo 2: Brokolicové sabjí s údeným tofu a kukuricou (alergény: 6)

ŠTVRTOK (18.10.2018)

Polievka: Krémová polievka z bielej fazule s čerstvou koreňovou zeleninou
Hlavné jedlo 1: Šalát z ryže, pečeného zeleru, petržlenu s čili rascou a bylinkami (alergény: 9)

Hlavné jedlo 2: Kari z červenej šošovice, hrachu s cuketou a hráškovým pšenom

PIATOK (19.10.2018)

Polievka: Krémová mrkvová polievka so zázvorom a fazuľkou 
Hlavné jedlo 1: Ragú z pohánky, pečenej mrkvi, fazuľových strúkov s ligurčekom a červenou reďkovou (alergény: 6)

Hlavné jedlo 2: Chilli con veggie s dusenou ryžou

Bezplatnú členskú kartu plnú výhod vám vystavíme na počkanie. CENA: 5,30€ s členskou kartou, 5,80€ bez členskej karty.

O TOMTO MENU

Menu č. 1 sme navrhli podľa piatich elementov. Každý deň obsahuje iný element, ktorý kombináciou chute, farby a vybraných surovín priamo podporuje a vitalizuje v tele daný typ orgánov. Vašou výzvou bude trpezlivo deň po dni papkať menu v Halmi, čo bude mať z dlhodobého hľadiska blahodárne až harmonizujúce účinky na vaše telo a myseľ.

Menu č. 2 je naše tradičné Halmi menu na ktoré ste u nás boli zvyknutí. Samozrejme ostáva vegánske a bezlepkové. Optimálne zloženie taniera by malo zastupovať všetky chute a to kyslú, horkú, sladkú, pikantnú a mierne slanú, pri dbaní na sezónnosť potravín. Vtedy sú uspokojené všetky chuťové zmysly, po dojedení nemáme na nič chuť a to je už skoro dokonalý stav.

Stolovanie v Číne je rozmanité a každý si intuitívne na stole nájde to čo potrebuje. Sú tam zastúpené všetky chute, druhy potravín a spôsoby varenia. Nemusíme nasledovať iný národ, ale môžeme sa inšpirovať. Aj naši predkovia to vedeli, len to neprepracovali tak dôkladne ako aziati. Prajeme vám veľa Sily a mnoho správnych rozhodnutí na Vašej Ceste /TAO/ za zdravím, šťastím, spokojnosťou a bohatstvom.

Čínsku časť menu podľa Piatich elementov pre vás pripravil Lukáš Hlúbik, odborník na čínsku medicínu.

Zoznam alergénov:
1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridne odrody)
2. Kôrovce a výrobky z nich
3. Vajcia a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Arašidy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich
7. Mlieko a výrobky z neho
8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich
9. Zeler a výrobky z neho
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sezamové semená a výrobky z nich
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l
13. Vlčí bob a výrobky z neho
14. Mäkkýše a výrobky z nich

— Nájdi nás aj na —
Facebook Instagram