Potrebujeme
1 hrnček cícerovej múky 
1 hrnček mix ryžovej a pohánkovej múky 
3 nastrúhané jablká 
1 na jemno nastrúhaný uvarený zemiak 
1 hrnček tmavého cukru 
1 hrnček sójového mlieka
1/2 hrnčeka oleja 
1 ČL sódy bikarbóny 
1 PL octu 

Postup:
Múku, jablká, zemiak, cukor, mlieko a olej zmiešame dokopy. Sódu bikarbónu zalejeme octom, vznikne nám „šumienka“ a zmiešame ju s našim cestom. Ak je cesto príliš husté môžeme pridať vlažnú vodu alebo šťavu z ovocia. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech, poukladáme ovocie. V našom prípade to boli jahody. Pečieme pri 180 °C približne 20 minút. Potom podľa ovocia znížiť na 160 °C a pečieme ďalších 5-8 minút až po kým nie je bublanina upečená aj v strede. 

Dobrú chuť. 🙂